نمایشگاه اتومبیل طالب

مکان
اصفهان، ایران
کارفرما
دولتی
درباره پروژه:

این بنا به صورت معماری پایدار وتاکید برنمای سبز روی پوسته نمای جی آرسی توسط گروه وشرکت سازه ومعماری آژیانه پرکوک (حسن طاهری وشکوفه ظاهری)) (T&Zدر مساحت تقریبی 5000 مترمربع در اصفهان وکنار سی تی سنتر اصفهان  طراحی شده است . درتعریف معماری پایدار به طور خلاصه می توان عنوان کرد(طراحی پایدار یا طراحی بوم‌شناختی (ecological) که به آن طراحی سبز یا معماری پایدار هم گفته می‌شود،هدف از دیزاین بناها با توجه به اصول پایداری و بوم‌شناختی، کاهش اتلاف انرژی و آلودگی محیط زیست است. معماری پایدار، زیرمجموعه طراحی پایدار و یکی از تحولات مهم معماری معاصر و واکنشی بشردوستانه در برابر بحران‌های عصر صنعت است. در ابتدا طراحی نما وکانسپت آن، تلفیقی از الگوهای سنتی و بنیادی ایرانی اسلامی(مقرنس و گنبد) واستفاده از فرم لوکوموتیو جهت برقراری ارتباط انتزاعی با نما وکاربری آن بوده است. متریال نمای آن ازتکنولوژی  )GFRCجی اف آرسی) نمای خشک وسب کوزن پیش بینی شده است.. هدف اصلی طراحی بنا تلفیق معماری سنتی ایرانی با معماری مدرن بوده است .

درطراحی این ساختمان سعی شده است تا فضای موجود را با قدرت های جادویی معماری کهن ایرانی اسلامی به یک هویت مستقل ومحصولی نوگرا درمعماری معاصر تبدیل کند. همچنین محوریت اصلی طراحی بنا بر اساس ساخت بنایی اکولوژیک و پایدار بوده است لذا در ساخت آن از آخرین تکنولوژی معماری ارگانیک (سبز) ذخیره کننده های انرژی خورشیدی،استفاده از آب خاکستری ، دفع زباله هوشمند بهرگرفته شد. درکل هدف گذاری انرژی به سمت ساختمانی زیرو انرژی وکم صرف با بهره وری بالا بوده است.

سازه فعلی، به عنوان یک ساختمان ادارای5 طبقه طراحی شده است و با در نظر گرفتن موقعیت آن در جهت گیری بخش های آن طوری طراحی شده تا بتواند بالاترین نور را برای کلیه بخش های داخلی و میانی ایجاد کند . (زایش نوری)

طراحی پلان مجموعه اداری بصورت آزاد و بصورت باز طراحی شده و جهت انعطاف پذیری فضاهای داخلی و نمای خارجی فرم کلی مجموعه بصورت منحنی در نظر گرفته شده است . همچنین در بخش های داخلی آتریوم مرکزی در نظر گرفته شده تا بتوان نورگیری بخش های داخلی رو هم تامین کرد .

این مجموعه به دلیل واقع شدن در مجاورت سی تی سنتر اصفهان باید هویت مستقل خود را حفظ می کرد وبا ساختمان قدیمی راه آهن نیز در ازتباط می بود.از ورودیها وتزئینات مقرنس مانند ساختمان اصلی راه آهن در این طرح به دلیل ارتباط بصری وپیوند دو کانسپت استفاده شد.در نمای کلی کار رنگ سفید غالب می باشد.

اشتراک گذاری: